Shoppingresa till Polen

Hej hopp alla shoppinggalna följare. Dagens rubrik kan låta lite kontroversiell för de som inte upptäckt Polen ännu och kanske ni hoppats på att Polen skulle ersatts av Paris =). Mitt bröllop börja närma sig och en möhippa verkar vara oundviklig (mkt ironi).

Min nya bomberjacka

Min nya bomberjacka

Då jag helst slipper överraskningar har jag pratat med tjejerna om vad jag kan tänka mig att hitta på. Först var tanken att vi skulle åka till Paris och endast dricka gott och spendera lite pengar på shopping.

Dock fick vi ett avhopp från den enda person som inte spelar golf bestämde vi oss för att lägga om hela resan och göra en golfresa.

Istället för shopping skulle vi lägga våra pengar på fina golfbanor och bestämde oss för att boka en resa till Polen. Vi fuskade dock lite och jag kom hem med lite nya golfkläder samt en bomberjacka som kommer göra sig bra till hösten.

Golf i Polen

Golfpike

Golfpike

Polen är ett relativt nytt resmål för oss svenskar och kanske framförallt för oss golfare. Alltfler flygplatser har valt att lägga till resmålet och från södra Sverige tar det endast 60 minuter innan man är framme på Gdansk flygplats.

Vi hade bokat en stor bil innan vi åkte hemifrån och på plats behövde vi endast fylla i ett par papper innan vi kunde åka till hotellet. Vi valde att boka med Europcar och allt flöt på utan problem. Våran resa från flygplatsen till Sopot (där vi bokat hotell) tog cirka 45 minuter. Sopot är liten stad med en lång kustremsa och en fantastisk strand.

Restauranger, med havets alla läckerheter på menyn, ligger uppradade längs med stranden. Lite längre in i stadskärnan finns ett flertal restauranger och ett pulserande nattliv.

Tyvärr hade vi lite otur med vädret och en golfrunda blev vi tvungna att ställa in. För dig som tänkt göra en golfresa till Polen rekommenderar jag följande golfbanor: Sierra GolfClub och Postolowo Golfclub. Priset för en greenfee är jämförbart med Sverige, cirka 500 kr för en finare bana. På samtliga klubbar vi spelade fanns det ett brett sortiment av golfvagnar, klubbor och golfbilar att hyra.