Bikinitrosor

Bikinitrosor är underdelen i en bikini

Bikinitrosor av en lite större modell

En bikini består av två delar, en överdel – bikinibh, och en underdel – bikinitrosor. Dessa två delar bildar alltså bikinin. Vars namn syftar på ordet ”tvådelad”, ordet bikinis två första bokstäver ”bi” är väldigt nära latinets ”bis” som betyder två. Bikinin skiljer sig alltså från andra badkläder som används av kvinnor vid bad och vid solning. Det är framförallt bikinis och baddräkter som används vid dessa aktiviteter, där bikinis är att föredra vid den senare – solningen. Då mest hud blir synlig med endast en bikini som döljer det mest intima. En baddräkt döljer för mycket hud för att vara bra vid solning, där man vill att så stor del som möjligt av kroppen ska hållas fri för att nås av solen strålar och färga huden.

Bikinitrosor och bikinibh

Tillsammans bildar alltså dessa två plagg en hel bikini. Det som är bra med att bikinin är tvådelad är att den lätt går att sätta ihop på olika sätt. Med olika överdelar och underdelar, de olika delarna behöver inte nödvändigtvis vara av samma modell eller vara tänkta att höra ihop. Man kan para ihop över och underdelar som man vill, med olika tyger, från olika märken och med olika material. Så länge man trivs med sin bikinibh och sina bikinitrosor så ska man bära dem.

Olika varianter av trosor

Det finns ett otal olika varianter på bikinitrosor, precis lika många olika varianter som det finns vanliga trosor. Alltså underklädestrosor som bärs under kläder till vardags. Bland de mest uppseendeväckande bikinitrosorna hör stringtrosorna, bär man en stringbikini så visar man väldigt mycket av sin hud, då framförallt sin bakdel. Stringtrosorna lämnar hela rumpan synlig, endast ett tunt snöre går mellan skinkorna för att binda ihop bakdel och framdel. Andra varianter är tangatrosor, boxertrosor, hipstertrosor. Till och med de beryktade c-stringen finns som variant av bikinitrosor, c-string som bara döljer det allra mest intima, dessa stringtrosor spänns fast mellan blygdbenet och stjärtskåran. Trosor som kallas för bikinitrosor har stora likheter med vanliga trosor, men brukar vara gjorda av material som ska tåla vatten bättre. De ska inte bli genomskinliga vid väta etc.